Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Akoestische vloerisolatie

Heb je last van contactgeluiden als verschuivende stoelen of hakken op de vloer? Of wil je luchtgeluiden als stemmen uit de ruimtes onder of boven jou verminderen? Overweeg dan zeker akoestische vloerisolatie. Daarmee verminder je geluidsoverlast en verbeter je de akoestiek in de ruimte. Alles over de voordelen, de mogelijkheden en prijs voor de akoestische isolatie van je vloer ontdek je hier.

Ga snel naar:
Voordelen akoestische vloerisolatie
Mogelijkheden akoestische vloerisolatie
Prijs akoestische isolatie van de vloer
Voordelen erkende isolatiespecialist
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is het verschil tussen akoestische isolatie en geluidsisolatie?

Er bestaat akoestische isolatie en geluidsisolatie. Je kan met beide soorten thermisch isoleren, maar ze kennen een andere hoofdfunctie. Hieronder leggen we kort het verschil uit:

 • Akoestische isolatie: akoestische isolatie verbetert in eerste instantie de klankwaarneming in een ruimte. Dat wil zeggen dat de isolatielaag de vorming van galm en echo beperkt, zodat de verstaanbaarheid in de ruimte verbetert.
 • Geluidsisolatie: deze soort isolatie beperkt eerder geluidsoverlast. Het houdt geluid binnen of omgevingsgeluid buiten en het beperkt contact- en luchtgeluiden. Belangrijk: geluidsisolatie kan ook de akoestiek in een ruimte sterk verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor akoestische vloerisolatie in jouw huis? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende experts via onze offerteservice.

akoestische vloerisolatie minerale wol

 

Voordelen akoestische vloerisolatie

Akoestische vloerisolatie laten plaatsen is een uitstekend idee als je last hebt van galm, echo of contact- en luchtgeluiden. Bovendien verbeter je zo ook de thermische isolatie van je huis. Je vindt de voordelen van akoestische vloerisolatie hieronder:

 • Thermische isolatie: met akoestische vloerisolatie doe je ook wat aan thermische isolatie. Daardoor gaat er minder warmte verloren en zal je verwarming minder hard hoeven te werken. Dat leidt dan weer tot een lagere energiefactuur.
 • Minder contactgeluid: bij contactgeluid als het tikken van hoge hakken op de vloer of het verschuiven van meubels gaan constructiedelen van je woning trillen. Door akoestische vloerisolatie ga je dit tegen, en dus ook het contactgeluid.
 • Optimale verstaanbaarheid: een slechte akoestiek kan stress en gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Met akoestische vloerisolatie heb je geen last meer van een galm of echo en zorg je dus ook voor een optimale verstaanbaarheid en verbeterde akoestiek in de ruimte.
 • Geluidsoverlast beperken: je kan geluidsoverlast ondervinden van de verdiepingen boven en onder jou. Als je akoestische vloerisolatie laat plaatsen, zal je geen last meer hebben van iemand die op de verdieping boven jou met hakken loopt of op de verdieping onder jou hard met de radio meezingt.

 

Mogelijkheden akoestische vloerisolatie

Bij de akoestische isolatie van een vloer gaat het om een zwevende vloer. Dat is een dekvloer die je op je dragende vloer aanbrengt met isolatiemateriaal ertussen. Hierdoor komen de dragende en zwevende vloer niet met elkaar in contact en beperk je eventuele contact- en luchtgeluiden. Hieronder vind je de opties voor een houten of betonnen vloer.

 

1. Akoestische isolatie houten vloer

Een houten vloer is amper of helemaal niet geluidisolerend. Daardoor hoor je onvermijdelijk gekraak en contactgeluiden. Er bestaan een aantal isolatiematerialen die geschikt zijn voor zolder– en tussenvloeren:

 • Isolatiedekens: tussen de houten balken van je vloer kan een professional gemakkelijk flexibele dekens van glas- of rotswol aanbrengen. Daar is meestal voldoende ruimte voor een isolatielaag. Isolatiedekens van glas- of rotswol sluiten ook perfect aan op een houten draagstructuur.
 • Geluidsisolerende mat: daarnaast kan je ook kiezen voor een mat die de trillingen in je woning opvangt. Op die manier ligt de dekvloer los van de wanden en de draagconstructie en dringen de trillingen van het contact- en luchtgeluid niet verder door.

Wil jij graag akoestische isolatie voor je houten vloer laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere vakmannen. Vergelijk offertes voor akoestische vloerisolatie!

 

2. Akoestische isolatie betonnen vloer

Een betonnen vloer zorgt over het algemeen voor minder geluidsoverdracht dan een houten vloer. Toch kan het interessant zijn om met de onderstaande materialen te zorgen voor extra akoestische isolatie:

 • Isolatiedekens of -platen: een betonnen vloer beschermt goed tegen luchtgeluiden, maar minder tegen contactgeluiden. Daarom kan een professional een houten raamwerk op de betonnen vloer plaatsen met dan dekens of platen van glas- of rotswol hier tussen.
 • Geluidsisolerende mat: met een geluidsisolerende mat van bv. rubber onder je vloerbekleding creëer je een zwevende vloer. Je moet alleen wel opletten dat er geen contact is tussen de zwevende vloer, de draagconstructie en de wanden.

Heb jij akoestische isolatie nodig voor je betonnen vloer? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van verschillende experts via onze offerteservice.

 

akoestische vloerisolatie plaatsen

 

Prijs akoestische vloerisolatie

De prijs van akoestische vloerisolatie ligt gemiddeld tussen € 10 – 45 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte kostprijs hangt af van meerdere factoren. Zo speelt het gekozen materiaal een belangrijke rol, maar ook de moeilijkheidsgraad van de werken, de oppervlakte van de vloer, … Hieronder vind je de richtprijzen per isolatiemateriaal:

Soort vloerisolatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Isolatieplaten€ 15 à 25
Isolatiedekens€ 20 à 35
Geluidsisolerende mat€ 10 à 45

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Omdat verschillende factoren een invloed hebben op de kosten van akoestische isolatie, kan de uiteindelijke kostprijs variëren. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende professionals in jouw buurt.

 

Verlaag de kosten van je akoestische vloerisolatie met subsidies!

Het prijskaartje voor akoestische vloerisolatie kan oplopen. Daarom kan je van een aantal subsidies gebruik maken om het kostenplaatje te verzachten. Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan kan je ook genieten van het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%. Meer informatie over de subsidies en hun voorwaarden vind je hier.

 

Voordelen erkende isolatiespecialist

Akoestische vloerisolatie plaatsen is niet eenvoudig. Een schone en egaal uitgevulde ondergrond is namelijk zeer belangrijk voor een degelijke geïsoleerde vloer. Anders loop je het risico dat er geluidslekken ontstaan. Dergelijke isolatie plaatsen vergt dus ervaring en oog voor detail. Daarom laat je deze klus beter over aan een professional. Dan profiteer je van:

 • Advies op maat: een professional analyseert jouw situatie en stelt op basis daarvan een gepast isolatiemateriaal voor. Ook als je verder nog vragen hebt, helpt die je met plezier.
 • Correcte prijs: omdat je meerdere experts kan vergelijken, kan je ook de verschillende kostenposten naast elkaar leggen. Op die manier betaal je altijd een correcte prijs voor de klus.
 • Optimale uitvoering: een professional heeft veel ervaring met het plaatsen van akoestische vloerisolatie. Daarom kan die de werken dan ook op de snelste en meest efficiënte manier uitvoeren.

 

Laat je akoestische vloerisolatie plaatsen door een professional!

Akoestische vloerisolatie plaatsen is een precieze klus. Daarom laat je ze beter over aan een expert. Je betaalt dan wel arbeidskosten, maar je weet zeker dat de werken correct zijn uitgevoerd. Wil je daarnaast ook zeker zijn van een eerlijke prijs? Vergelijk dan offertes van 2 à 3 vakmensen en leg alle kostenposten naast elkaar.

Op zoek naar een expert om je akoestische vloerisolatie te plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende vakmensen via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten