Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie bedrijf

De beste vloerisolatie voor jouw huis? Die hangt af van de beschikbare opbouwhoogte, het soort ondervloer, het doel van jouw isolatieproject, je beschikbare budget, … Om zeker te zijn dat je de juiste keuzes maakt, schakel je altijd een erkend vloerisolatie bedrijf in. Maar hoe vind je nu de meest geschikte isolatiespecialist? Dat ontdek je hier!

Ga snel naar:
Hoe vloerisolatie bedrijven vergelijken?
Gemiddelde prijs vloerisolatie bedrijf
Vloerisolatie bedrijf of zelf isoleren?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Met vloerisolatie profiteer je van…

Dak- en gevelisolatie zorgen voor de grootste besparing op je energiekosten, maar vergeet ook zeker vloerisolatie niet. Zijn je vloeren namelijk optimaal geïsoleerd? Dan kan je je energiefactuur met 15 à 20% verlagen. Naast die lagere energierekening profiteer je ook van…

 • een optimaal rendement van je vloerverwarming
 • verhoogd wooncomfort tijdens het hele jaar
 • geen tocht- en vochtproblemen
 • een betere geluidsisolatie tussen verdiepingen
 • een snelle terugverdientijd van je investering

Op zoek naar een erkend vloerisolatie bedrijf in je buurt? We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met 2 à 3 vakspecialisten. Zij geven je graag advies en bezorgen je een vrijblijvend prijsvoorstel. Start hier je aanvraag!

vloerisolatie bedrijf

 

Hoe vloerisolatie bedrijven vergelijken?

Zelf je vloer isoleren? Dan moet je alle materialen zelf kopen en kan je niet rekenen op subsidies en andere financiële voordelen. Daardoor komt doe-het-zelven niet veel goedkoper uit dan een vloerisolatie bedrijf inschakelen. Het is dus verstandiger om zo’n vakspecialist in te schakelen. Ook omdat je zo zeker bent van een optimale uitvoering van de klus. Je kan zulke bedrijven als volgt vergelijken:

 

 1. Volgens het voorgestelde isolatiemateriaal

  Je kan je vloer laten isoleren met minerale wol, kunststof isolatie, ecologische materialen, … Die zijn bovendien ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: isolatiedekens, spuitisolatie, inblaasisolatie, … Vergelijk daarom de voorgestelde materialen van meerdere bedrijven en vraag naar de specifieke voordelen. Zo kan je een weloverwogen keuze maken.

 2. Volgens de andere adviezen

  Naast het isolatiemateriaal moet je ook de andere adviezen van isolatiespecialisten naast elkaar leggen. Zouden ze de bovenkant of de onderkant van je vloer isoleren? Welke dikte van de isolatielaag stellen ze voor? Zijn er andere aanpassingswerken nodig of niet? Door meerdere werkwijzen te vergelijken, krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

 3. Volgens de verschillende kostenposten

  De prijs van je project hangt af van de oppervlakte van je vloer, het gekozen materiaal, … Maar ook het vloerisolatie bedrijf zélf speelt een rol. Bekijk daarom alle kostenposten op de offertes. Wat zijn de materiaalkosten? Hoe zit het met de arbeids- en verplaatsingskosten? En wat is er allemaal in de eindprijs inbegrepen? Zo vergelijk je geen appels met peren.

 4. Volgens de voorbereiding en afwerking

  Afhankelijk van je situatie kunnen er ook voorbereidende werken nodig zijn. Moet er bv. eerst een oude laag vloerisolatie worden verwijderd? Of moet een vakspecialist je vloer ook egaliseren? Ga goed na welke werken de isolatiespecialist zelf uitvoert en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Ditzelfde geldt voor de afwerking van de vloerisolatie. Zo kan je de verschillende werkzaamheden goed op elkaar afstemmen.

 5. Volgens referenties & reviews

  Via onze offerteservice kom je alleen in contact met erkende, betrouwbare vloerisolatie bedrijven in je buurt. Toch kan het geen kwaad om online te zoeken naar referenties en reviews van de specialisten waar je mee in contact bent gekomen. Zo ben je nog zekerder van je zaak en kan je met een gerust hart jouw isolatieproject laten uitvoeren.

Het beste vloerisolatie bedrijf in je buurt? Dat vind je gegarandeerd door meerdere erkende experts te vergelijken via onze offerteservice.

 

Gemiddelde prijs vloerisolatie bedrijf

De kosten voor vloerisolatie liggen gemiddeld tussen € 15 – 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing), en hangen af van factoren als de isolatiemethode, de gekozen materialen, de oppervlakte van de vloer en de moeilijkheidsgraad van de klus. Hieronder een rijtje met meerdere richtprijzen:

Soort vloerisolatieGemiddelde prijs per m²
(excl. btw, incl. plaatsing)
Vloerisolatieplaten€ 15 - 25
Gespoten PUR€ 20 - 35
Isolatiechape€ 30 - 35
Isolatiedekens vloer€ 20 - 35
Inblaasisolatie vloer€ 20 - 40
Isolatiekorrels en -schelpen vloer € 25 - 35

BELANGRIJK: de kosten kunnen ook verschillen van isolatiespecialist tot isolatiespecialist. Dat maakt het nóg belangrijker om meerdere voorstellen van erkende vakspecialisten te vergelijken. Kom nu vrijblijvend in contact met vloerisolatie bedrijven!

 

vloerisolatie bedrijven

 

Vloerisolatie bedrijf of zelf isoleren?

Ben je een doorgewinterde klusser en heb je al meerdere isolatieprojecten afgerond? Dan kan je eventueel de arbeidskosten van een vakspecialist besparen door zelf te isoleren. Heb je echter minder ervaring en wil je zeker zijn van een naadloze isolatielaag zonder koudebruggen? Werk dan samen met een ervaren vloerisolatie bedrijf. Zo kan je rekenen op…

 • Beste methode en materialen: een ervaren expert analyseert eerst jouw situatie en stelt dan een plan van aanpak op. Is het bv. beter om spuitisolatie te gebruiken of juist kunststof isolatieplaten? Is het mogelijk om het plafond van je kruipkelder te isoleren? Met een vloerisolatie bedrijf ben je zeker van gericht advies.
 • Optimale plaatsing en afwerking: alleen erkende vloerisolatie bedrijven mogen werken met spuit- of inblaasisolatie. Zulke experts hebben ook de nodige ervaring met andere materialen en zorgen voor een 100% luchtdichte isolatielaag zonder kieren of naden. Kortom, je bent altijd zeker van een optimaal rendement van je vloerisolatie.
 • Hoogwaardige isolatiematerialen: een vloerisolatie bedrijf werkt alleen met isolatiedekens, PUR-schuim, gespoten glaswol, …  van de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je vloerisolatie een lange levensduur heeft. Bovendien kan zo’n expert alle materialen ook voor lagere prijzen inkopen dan particulieren.
 • Hogere waarde van je woning: dankzij vloerisolatie kan je rekenen op een beter energielabel. Dat zorgt voor een hogere waarde van je huis.
 • Subsidies & financiële voordelen: voor vloerisolatie kom je onder meer in aanmerking voor de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) en andere financiële voordelen als het verlaagde btw-tarief. Zo verlaag je de uiteindelijke kostprijs van je project behoorlijk. Let op: dat kan alleen als je samenwerkt met een erkend bedrijf!

 

Vergelijken loont: vraag gratis offertes aan bij experts in je buurt!

Kies je liever voor de zekerheid van een erkend vloerisolatie bedrijf? Neem dan de tijd om meerdere voorstellen aan te vragen en te vergelijken. Zowel de prijzen als de voorgestelde materialen en methodes kunnen flink variëren van expert tot expert. Alleen door grondig te kijken en vergelijken ben je zeker van een geslaagd isolatieproject voor een eerlijke prijs.

Vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen? Dat is makkelijk! Je hoeft alleen het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten