Betonnen vloer isoleren

Heb je een betonnen vloer en ben je toe aan meer warmtecomfort en een lagere energierekening? Je betonnen vloer isoleren via de onderzijde of bovenzijde is de oplossing. Met een geïsoleerde betonvloer liggen je stookkosten lager, heb je minder last van koude voeten en ben je milieuvriendelijk bezig. In dit artikel lees je hoe je een vloer van beton isoleert, welke materialen geschikt zijn en wat een betonnen vloer isoleren kost.

Ga snel naar:
Hoe betonnen vloer isoleren?
Materialen betonvloer isoleren
Prijs betonnen vloer isoleren
Waarom een isolatiespecialist inschakelen?
Betonnen vloerisolatie offertes

 

 

Waarom een betonnen vloer isoleren?

Een niet geïsoleerde betonvloer kan warmte niet goed vasthouden. Vooral in de winter voelt de vloer dan al snel te koud aan. Zit er een kruipruimte onder je vloer, dan kan naast kou ook vocht naar boven trekken. Door je betonnen vloer goed te isoleren bespaar je energie. Je hoeft minder te stoken om de temperatuur in je huis op een aangenaam niveau te houden. Zo bespaar je maandelijks flink op je energierekening.

Vloerisolatie betonvloer

 

Hoe betonnen vloer isoleren?

Er zijn 2 manieren om een betonnen vloer te isoleren. Als je een kruipruimte hebt kan je een betonvloer via de onderzijde isoleren. Heb je geen kruipruimte of is deze te laag, dan is het plaatsen van isolatiemateriaal bovenop de vloerconstructie het alternatief.

 

1. Betonvloer isoleren onderkant

Betonnen vloer isolatie in kruipruimte Vloerisolatie in de kruipruimte is meestal de aangeraden methode om betonnen vloeren te isoleren, vooral als je gaat renoveren. Kruipruimtes zijn namelijk vaak koud, vochtig en niet goed geïsoleerd. Hierdoor kan koude lucht gemakkelijk via je vloer naar de rest van de woning opstijgen.

Hoe je het best je kruipruimte isoleert, is afhankelijk van de hoogte. Is de kruipruimte toegankelijk (± 45 cm hoog)? Dan gebruik je isolatieplaten om je betonnen vloer te isoleren. Deze platen plaats je met lijm tegen het plafond van de kruipruimte. Is de kruipruimte lager dan 45 cm? Dan is bodemisolatie een beter alternatief. In dit geval bedek je de bodem van de kruipruimte met een laag isolatiemateriaal. Hiervoor gebruik je bv, isolatiechips of EPS-parels.

 

Richtprijs kruipruimte isolatie: €15 – 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Richtprijs bodemisolatie: €20 – 50 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende specialisten via onze offerteservice.

 

2. Betonvloer isoleren bovenkant

Betonnen vloer isolatie aan bovenkant Het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de vloerconstructie is lastiger dan onderlangs isoleren en vereist vaak extra werk. Zo moet je in geval van renovatie rekening houden met de opbouwhoogte van je vloer, om problemen met deuren en plinten te voorkomen. Daarnaast leidt bovenlangs isoleren vaak tot hogere kosten als de vloer moet worden uitgebroken. Ligt de vloer echter direct op een zandbedding en heb je geen kruipruimte? Of gaat het om een nieuwbouwwoning waar nog geen vloer in ligt? Dan is bovenlangs isoleren een goede optie.

Het bovenlangs isoleren van een betonnen vloer doe je met een dunne laag PIR- of XPS-isolatieplaten. Het is belangrijk om deze laag zo dun mogelijk te houden om problemen met de opbouwhoogte te vermijden. Isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde is dan de beste keuze.

Richtprijs bovenkant isoleren: €15 – 40 m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Houd wel rekening met extra kosten voor breekwerk en andere aanvullende handelingen. Een vakman kan je van vrijblijvend advies voorzien. Ontvang gratis offertes op maat.

 

Vraag advies op maat aan een vakman

Wil je weten hoe je jouw betonvloer het beste isoleert? Een vakman biedt je deskundig advies. Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat van 2 á 3 vakmannen actief in je buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

Materialen betonvloer isoleren

Er zijn verschillende materialen die je kan gebruiken om je betonnen vloer te isoleren. Hieronder de verschillende soorten isolatiemateriaal op een rijtje:

Hoe vloer isoleren?IsolatiematerialenGemiddelde kosten per m² (incl plaatsing en excl. btw)
Isoleren via kruipruimteIsolatieplaten (PIR, EPS, XPS)€15 - 40
Isolatieschuim (PUR)€25 - 35
Isolatiedekens (glaswol, steenwol)€15 - 30
Isoleren via bovenzijdeIsolatieplaten (PIR, XPS)€15 - 40
Isolatieschuim (PUR)€25 - 35
Isolatiebeton (polystreen, PUR-granulaten)€25 - 35
BodemisolatieEPS-parels, chips, schelpen€20 - 50

 

 

Vergelijk prijzen

Hoeveel kost isolatiemateriaal voor jouw betonnen vloer? De prijs wordt bepaald door het gekozen isolatiemateriaal, de manier van isoleren, de vloeroppervlakte, de uitvoertermijn, … Daarnaast verschillen prijzen van vakman tot vakman. Laat je adviseren door erkende isolatiespecialisten actief in je buurt voor advies en een prijs op maat. Begin direct met vergelijken via onze offerteservice.

 

Prijs betonnen vloer isoleren

Hoeveel kost het isoleren van jouw betonnen vloer? Dit hangt af van aspecten zoals de gekozen isolatiematerialen en de isolatiemethode. Over het algemeen kan je uitgaan van de volgende richtprijzen:

Hoe vloer isoleren?Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing, excl. btw)
Via kruipruimte€15 - 40
Via bovenzijde€15 - 40
Bodemisolatie€20 - 50

 

Ontvang prijzen op maat van een isolatiespecialist

Voor een precieze prijs op maat vraag je het best offertes aan bij verschillende vakmannen, zodat je die kan vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt. Een isolatiespecialist kan ook de terugverdientijd van je investering uitrekenen. Hij gebruikt dan de besparing op energiekosten om uit re rekenen hoeveel je per jaar bespaart op je energiefactuur.

Tip: Ben je op zoek naar een prijs op maat? Vergelijk via onze offerteservice gratis voorstellen van 2 á 3 vakmannen actief in je buurt. Begin nu met vergelijken!

Betonnen vloer isoleren

 

Waarom een isolatiespecialist inschakelen?

In principe kan je zelf een betonnen vloer isoleren als je een ervaren doe-het-zelver bent. Toch is het altijd aan te raden om een vakman in te schakelen. Zo ben je zeker van:

  • Advies op maat: vraag je je af welke isolatiematerialen je nodig hebt, welke methode je het best kan gebruiken en wat de terugverdientijd van jouw geïsoleerde betonnen vloer is? Een vakman heeft het antwoord op al je vragen en zal je gepast informeren en adviseren.
  • Correcte uitvoering met kwalitatief resultaat: een erkende vakman heeft veel ervaring met het isoleren van betonnen vloeren en weet waar je rekening mee moet houden. Daarnaast werkt hij alleen met de beste materialen. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat.
  • Snelle plaatsing: een isolatiespecialist werkt snel en efficiënt. Zo bespaar je op arbeidskosten.
  • Financiële voordelen: is je woning ouder dan 2 jaar en laat je de betonnen vloer isoleren door een vakman, dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten. Daarnaast kan je mogelijk in aanmerking komen voor subsidie als je ook andere duurzame maatregelen treft.

Op zoek naar een vakman voor jouw project? Vergelijk erkende isolatiespecialisten actief in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten